Biljartvereniging Zeewolde

HISTORIE BILJARTVERENIGING ZEEWOLDE

Biljartvereniging Zeewolde (BVZ) is opgericht op 18 juli 1991 en begon toen als “Biljartclub ’t Wapen” met als thuishaven Café Het Wapen van Zeewolde dat destijds gevestigd was op het Kerkplein in het centrum van Zeewolde.

De vereniging moest in 1997 gedwongen stoppen omdat haar thuishonk niet meer beschikbaar was. Nadat in 2000 een nieuwe thuishaven gevonden werd, boven snackbar Twilight aan het Horsterplein, groeide de vereniging in een jaar tijd van 8 naar ruim 20 leden en werd er 2 avonden in de week gespeeld.

Van 2002 tot en met 2017 was het Sportcentrum (Racketcentrum) aan de Eikenlaan in Zeewolde de thuishaven van de biljartvereniging.

Na in de beginjaren even lid te zijn geweest van de KNBB, is de biljartvereniging in 2016 weer lid geworden van de KNBB. BVZ doet mee met de KNBB teamcompetitie en leden doen mee aan persoonlijke kampioenschappen.

Vanaf september 2017 heeft BVZ een biljartzaal (3 biljarts) op de 1e verdieping bij Restaurant Tung (Asian Paradise). Ondanks dat er landelijk steeds minder interesse voor de biljartsport is, is BVZ vastberaden om de biljartsport in Zeewolde levendig en jong(er) te maken. Eind 2017 bestond de vereniging uit 17 leden.

Biljartvereniging Zeewolde

BVZ accomodatie

Hieronder vindt u oude nieuwsberichten welke in het verleden op deze website zijn gepubliceerd.

Jan Compagner wint het Zeewolde Open Libre Toernooi 2017

Zaterdag 18 november vond de finaledag plaatst van het Zeewolde Open Libre Biljarttoernooi 2017. Er streden 16 deelnemers, die vanuit de poulewedstrijden waren doorgedrongen tot de finaledag, om de wisseltrofee. Op de finaledag werden de wedstrijden gespeeld in het knock-out systeem. Uiteindelijk bleek Jan Compagner de meest constante speler en wist ook de spannende finalepartij tegen Ruud Muijlwijk naar zijn hand te zetten. Hoang ba Tran en Daniel Loos behaalden beiden de 3e plaats.